Cum Laude

akkoris

Román csoda

2007. október 30. 13:24 - borgatara

Azt irja a zujsag, hogy a roman gazdasag ezerrel huz el mellettunk (ti. Magyarorszag mellett - a szerk.). Meg hogy a "roman csodat" magyarok epitik. Meg hogy visszaternek a fiatalok Romaniaba.

Most nem azert, de valaki szolhatna a romanoknak is...

Statisztikai meresek szerint fèl Romania Olaszorszagban epiti a "csodat", kimagaslo eredmenyeket mutatnak fel a bunozes es a feketemunka teren (persze ez utobbi nem feltetlenul az o hibajuk); kis szines, hogy Romaban 2007. januar 1-en az elso vilagra jott gyermek es az elso letartoztatott  roman.
(A La Repubblica altal ma kozolt adatok szerint az utobbi masfel evben regisztralt szexualis buncselekmenyek majd' 50%-anak, valamint a rablasok igen nagy hanyadanak roman bevandorlok az elkovetoi. Masodik helyen allnak az albanok ill. a szenegaliak.)

 Persze, Roma a Nagy Olvasztotegely, van itt minden, csak fel kell szallni egy buszra. Megteszi barmelyik tomegkozlekedesi eszkoz, azonnal latni fogjuk, milyen elenyeszo az olasz nacio kepviseloinek szama (a soforon kivul talan meg ketto), es milyen szines a vilag.

Ma reggel minden napilap cimlapjan a Roma kulvarosaban tegnap ejszaka tortent  "remtett" sokkolo kepeit latni. A Tor di Quinto allomas kozeleben egy 24 eves roman fiatalember megtamadott es sulyosan bantalmazott egy 47 eves romai not (aki mellesleg az olasz tengereszet egy magasrangu tisztjenek felesege), valoszinuleg eroszakra keszult, de mivel a no vedekezett, "csak" a taskajat vette el es eszmeletlenre verte. Ezutan az utmenti arokba cibalta a testet es visszatert a kozeli roma telepen felhuzott kuckojaba.
Megjegyzendo, hogy segitsegert egy szinten roman nemzetisegu, olaszul nem beszelo cigany (roma, de ekezetek nelkul mar nehez kulonbseget tenni romai-roman-roma...mindegy) asszony futott, egy garazsmenetes autobusz soforjet sikerult rabirnia, hogy kovesse ot, igy a sofor ertesitette a mentoket/rendorseget. A tettest 10 percen belul elfogtak.

Az eset folyomanyakent rendkivuli kormanyulest hivott ossze Prodi, aholis kormanyrendeletben azonnal operativva tettek a kedden elfogadott biztonsagi es bunmegelozesi intezkedesekrol szolo torvenyjavaslat unios polgarok kiutasitasarol szolo cikkelyet.
Veltroni szegeny, csak azt ismetelgeti, hogy "szornyuseg, szornyuseg", meg hogy 2007 januarja elott az unios statisztikak szerint "Roma a vilag legbiztonsagosabb nagyvarosa volt"...


Bukarest egyetert a kiutasitassal ill. a torvenyszegokkel szembeni kemeny fellepessel, es teljes egyuttmukodeserol biztositja Olaszorszagot. Cristian David (roman belugyminiszter) szerint nincs azonban ok az aggodalomra, a bevandorlasi hullam csilapodni fog, sot! A romanok vissza fognak terni szep hazajukba, ahol nincsenek keregetok es ablakmosok az utcan, jo a kozbiztonsag es a prostitucio is nagyon elenyeszo (La Repubblica)...

Most a kemenyen es becsuletesen dolgozo es elo roman allampolgarok komolyan szivnak bunozo  kellemetlenebb honfitarsaik miatt.
Rengeteg bevandorlo el barakkokban, borzaszto korulmenyek kozott. Nincs munkajuk, vagy ha van azt a Szervezett Bunozes Inc. adja. Otthon meg varja oket a kanaan, tejjel-mezzel-pirospottyos bogrevel...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borgatara.blog.hu/api/trackback/id/tr34213045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása